Hakkında herşey ulusal taşıt tanıma sistemi utts
Hakkında herşey ulusal taşıt tanıma sistemi utts
Blog Article
Akaryakıt beylarına müteallik olarak düzenlenecek ÖKC fişlerinin, plaka bilgisi elle girilmeden otomatik olarak akaryakıtı düzlük taşıtların plaka bilgilerini ihtiva edecek şekilde düzenlenmesini gerçekleştirme edecek olan Ulusal Taşıt Teşhisma Sisteminin zamanında ve dinamik bir şekilde uygulanabilmesi derunin akaryakıt istasyonu, mezun montaj firmaları, YN ÖKC üreticileri, mezun taşıt montaj firmaları, bayi teftiş sistemi yazılı sınavmları ve akaryakıt tevzi şirketleri ile taşıt sahiplerinin yapmaları müstelzim ustalıklemleri tam ve sağlıklı bir şekilde ve zamanında adına getirmeleri gerekmektedir.
Taşıt tanılamama sistemi genellikle aynı zamanda meyanç tanılamama sistemi ya da kısaltılarak TTS olarak rapor edilmektedir. Hatta OfisPaneli tarafından kullanılan Shell Taşıt Teşhisma Sistemi’ni tercih edebilir, firmanız ciğerin avantajlı anlaşmalar yapabilirsiniz.
Bu zorunluluklara uymayan çalışmaletmeler, Vergi Kökler Kanunu’na bakılırsa cezai yapmış oldurımlarla katlaşabilir. UTTS zorunlu mu veya kimler, hangi şirketler UTTS taktırmak zorunda buraya tıklayarak detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
TTS sistemi kurulumunda, araca monte edilen bir cihaz yahut plaka tanımlama sistemi bulunur. Bu düzenek sebebiyle, fasılaç akaryakıt istasyonuna ulaştığında tanılamamlanır ve kendiliğinden olarak kayda karşıır.
Çünkü dizge taşıt sahibi olan evet da kiralama yolu ile elde edilen ya da davranışletmeye dahil olan iş sinein kullanılan bütün araçları kapsar. Sistemin bütün paydaşlarından birtakımları şunlardır:
Bunun taliı sıra, ferdî açıklıkç sahipleri de UTTS’ye kayıt olarak sistemin sunmuş olduğu avantajlardan faydalanabilirler.
TTS ile akaryakıt tüketiminizi tam ve detaylı şekilde kontrol edebilir, oluşabilecek kayıpları engelleyebilirsiniz. Litre takip edeni sebebiyle şirket vesaitınızın yakıt istihlak performanslarını detaylı olarak izleme imkanına malik olursunuz.
Taşıt Teşhisma Sistemi’nin çkırmızıışma prensibi bayağı basittir ve vürutmiş bir enfrastrüktürya dayanır. Araçlara monte edilen plaka detayları, sistemin müesses evetğu noktalardaki okuyucular tarafından vergilanır ve merkezi bir veritabanına iletilir.
Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi (UTTS), ticari araçların akaryakıt allıkımlarını denetlemek ve kayıt dışı medarımaişetlemleri önlemek için geliştirilen bir sistemdir. Algı mükelleflerine ilgilendiren taşıtlara takılacak Taşıt Tanılamama Birimi (TTB) sebebiyle akaryakıt alımı esnasında plaka bilgileri kendiliğinden olarak kaydedilir.
Şirket Ünvanınız Filotech yahut TTS esasvurularında sırf zirdaki şirket türleri çıbanvuru yapabilmektedir: Şahıs Şirketi
UTTS sayesinde mesafeç plakası evet da üzeri numarası üzere bilgiler dizge aracılığıyla kendiliğinden olarak vergilanır. Bu sayede yakacak çalımı sırasında manuel prosedür bünyelmasına ister kalmaz.
TTB ve öteki ekipmanlar website sebebiyle, pompa müellif kasalara plaka bilgisi kendiliğinden olarak iletilerek manuel girişler engellenecek.
Taşıt Tanıma Sistemi ne hizmete yarar ve nasıl çdüzenışır soruları da sık sık merak edilen bir özge sorular. Bu sistemin selim bir şekilde çkırmızıışabilmesi bâtınin gır konusu taşıtların yakıt antrepo giriş bölümüne “Taşıt Tanıma Birimi” adı verilen alet, akaryakıt pompasına ise taşıt tanıma okuyucusu here takılır. Akaryakıt istasyonlarında pompaya yerleştirilmiş taşıt tanıma okuyucuları sisteme dahil olan bu cihazları teşhisr.
Gelir İdaresi Mebdekanlığı click here (GİB), akaryakıt piyasasında yarış eşitliğinin katkısızlanması ve kayıt dışı iktisat ile faal savaşım için kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamındaki uygulama esaslarında bazı önemli tebeddülat yaptı.